Suomen Savustintukku tuo markkinoille omat mausteseoksensa. Savustintukun mausteet ovat Suomessa suunniteltuja, suomalaiseen makuun tehtyjä ja erityisesti savustukseen ja bbq- ruokiin sopivia.

Meillä savustintukussa on pitkä kokemus ravintolan keittiöstä ja erityisesti grillijuhlien järjestämisestä ja suomalaisesta mausta. Tätä kokemusta hyödyntäen olemme testanneet erilaisia mausteseoksia ja kasanneet parhaista vaihtoehdoista parhaat.
Mausteseokset ovat tuoreista raaka-aineista huollella tehtyjä korkealuokkaisia mausteseoksia, jotka korostavat savustettujen ruokien aromia. Ne sopivat myös hitaaseen kypsytykseen. Savustintukun mausteissa ei ole lisättyä savun makua tai savuaromeita, sillä valmiiden savumakujen käyttö savustuksessa haittaa itse tehdyn hienomman savun maun esilletuloa.
Savustintukun mausteseokset ovat tasapainoinen ja täyteläinen yhdistelmä mausteita.
Savustintukun mausteilla löydät täydelliset, luonnolliset savustusmaut.
Makuina tukeva 330ml uudelleensuljettava purkillinen Ukko, Tapio, Ahti sekä Savustussuola sekoituksia:

Ukko-Rub on täyteläinen, voimakas ja tasapainoinen mausteseos jota käytetään erityisesti savu- ja grillilihoille; riistalle, naudalle, lampaalle ja possulle. Ukko-Rub on erikoisesti savustukseen, BBQ-maustamiseen ja grillaukseen kehitetty mausteseos, jota voi käyttää sellaisenaan tai sekoittaa veden tai kasviöljyn kanssa. Ukko sopii myös ruokien yleismaustamiseen, jauhelihan mauksi ja hampurilaispihveihin. Antaa vahvaa makua myös kasviksille. Ukko-Rub: Miedosti tulinen, täyteläinen, voimakas ja tasapainoinen. Suolaisuus ja sokerisuus täydellisessä balanssissa.

Ahti-Rub on raikas, kirpeä ja sitruunainen ja sopii käyttäväksi erityisesti kanalle, kalkkunalle, kaloille ja possun lihalle. Ahti-Rub on erikoisesti savustukseen, BBQ-maustamiseen ja grillaukseen kehitetty mausteseos, jota voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittaa tahnaksi veden tai kasviöljyn kanssa. Hierotaan ruoan pintaan. Sopii hyvin myös kana- ja kalapyöryköihin. Kokeile myös korppujauhoon sekoitettuna porsaanlihan, paistinkalafileen tai kanafilepihvin leivityksiin.

Tapio-Rub on metsän aromia, jonka käyttösuositus on linnut, kasvikset, sienet, riista ja liha. Sopii erinomaisesti myös kasvisten yleismausteeksi, uunijuureksille, sekä jauhelihamausteeksi. Voidaan käyttää sellaisenaan, tai sekoittaa sokerin ja/tai kasviöljyn kanssa ruoan pintaan hierottavaksi.

Savustussuola on kevyesti maustettu suola lihan ja kalan savustukseen ja kalan graavaukseen. Sopii sekä kylmäsavustukseen että lämminsavustukseen. Annostellaan suoraan suolattavaan ruokaan. Tässä suolamausteessa on suolaisuus ja hitunen sokerin antamaa makeutta täydellisessä balanssissa, ryyditettynä pienellä hapokkuudella sekä sopivilla mausteilla. Soveltuu hyvin myös lihapadan suolaksi ja mausteisuuden antajaksi.